Facebook Twitter Google Youtube
  • Ana Sayfa
  • Son Konular
  • Forum
  • Haberler
Sarı Çizgi Hareketi Yürünebilir Sürülebilir yollar İçin hepberaber

• Kategoriler
  • En Son Konular
  • Arama
Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanııcı Adı: Şifre: Secret Key Beni hatırla
Şifremi unuttum Kullanıcı adımı unuttum
Forum
Scooter Teknik Servis
Teknik Bilgiler
Scooter Varyatör - CVT
Varyatör kayışı Problemleri Nedenleri ve Çözümleri
Scooter Varyatör-CVT
  • Sayfa:
  • 1
  • 2
  • 3

BAŞLIK: Varyatör kayışı Problemleri Nedenleri ve Çözümleri

Varyatör kayışı Problemleri Nedenleri ve Çözümleri 31 Eki 2015 13:53 #33940

• dyilmaz
  • dyilmaz Kullanıcısının Avatarı
  • Kullanıcı
  • Gönderiler: 7
  • Başarı: 0
Yuzuk gonderdiginiz resimde soldan ikinci gordugumuz mile uzerine takili. Ve soldan ucuncu diske yakin pozisyonlandirilmis. Yani kayisin bir kismi bu yuzugun uzerine basiyor. yeni kayis olculerinde gordugumuz ucuncu rakam 28 nedir onu anlayamadim. Dis acisimidir acaba? Dis acisi farkli ise acaba kayis vibrasyon yaparmi? Yeni kayistaki vibrasyon bos calismada goruluyor gaza basinca vibrasyon yok oluyor. Ilginiz icin size cok tesekkur ediyorum.
Sadece Kayıtlı kullanıcılar yazı yazabilir.

Varyatör kayışı Problemleri Nedenleri ve Çözümleri 31 Eki 2015 13:33 #33939

• Ahmet Erşen
  • Ahmet Erşen Kullanıcısının Avatarı
  • Moderator
  • Gönderiler: 5350
  • Teşekkür Sayısı: 425
  • Başarı: 88

Yılmaz yukarıdaki resimde ön varyatörün parçaları görünüyor. Kayış metal silindir şeklindeki yüzük üzerinde duruyor..
Dış kasnak volanı arada silindirik yüzükle somun vasıtası ile sıkılarak krank milin ile sabitlenir..
Hareketli volan ise içinde bilyeler olandır..Gaz verdikçe merkezkaç kuvveti ile bilyeler hareketli volanı ittirir , kayışı yukarı çıkararak motoru hızlandırır..
Sert plastik dediğiniz bu yüzük bahsettiğim metal yüzüğün üzerinde ve iki kasnak volanı arasında mı ..
Öyle ise iç volan o sert plastik içine giriyor olması lazım ki kayışı sıkıştırarak yukarıya itsin..
Yok yüzük iki volanın arasında kalıyorsa kayış titreşim yapar ve be belli kilometreyi geçmez...

Kayışta 9 mm lik fark fazla.. Fakat kısa kayış titreme yapmaz . sadece son hızı düşer..
Uzun olsaydı titremeye neden olur derdim..

Ahmet Erşen
Bostanlı . İZMİR
Piaggio X 9 250 / 2007
Mondial ZAT 150 XL
A Rh + / 1949
Son Düzenleme: 31 Eki 2015 13:39 yazan Ahmet Erşen.

Varyatör kayışı Problemleri Nedenleri ve Çözümleri 31 Eki 2015 11:33 #33938

• dyilmaz
  • Kullanıcı
Pardon Creco ithalatcinin ismiymiz. Bu ambalajinda yazan isimdi. Kayista Bando vs belt 766 18.3 28 yaziyor. Orijinal kayisa tekrar baktim 775 x 18.3 imis. Yani arada 9 mm fark var 1 mm degil.

Varyatör kayışı Problemleri Nedenleri ve Çözümleri 31 Eki 2015 11:10 #33937

• dyilmaz
  • Kullanıcı
Cok tesekkurler. Orijinal kayis uzerinde Mitsuboshi yaziyor, yeni kayisin markasi ise Creco. Uzerinde made in japan yaziyor. Scooter'im Peogeot Vivacity 3, 25 km ile sinirlandirilmis. (Yurtdisinda yasiyorum ) Burada her sey pahali o nedenle kendi isimi kendim gormeye calisiyorum. Bir de servise para versen bile 5 dk.lik isi yapmiyor, scooter'i birakacaksin diyorlar. O halka icin belki varyator ifadesi yanlis olabilir. Debriyaj desem belki daha dogru olurdu. 6 tane ici delikli donen kucuk silindirlerin ortasinda olan mil uzerine koymuslar. Kayisin bir bolumu bunun uzerinde dondugu icin kayisa zarar verebilir diye dusunuyorum. Belki hiz sinirlamasi icin konmus olabilir. Bu parcayi cikarmak daha dogru olur diye dusundum.

Varyatör kayışı Problemleri Nedenleri ve Çözümleri 31 Eki 2015 10:19 #33936

• Ahmet Erşen
  • Ahmet Erşen Kullanıcısının Avatarı
  • Moderator
  • Gönderiler: 5350
  • Teşekkür Sayısı: 425
  • Başarı: 88

Yılmaz , aramıza hoş geldin..

Motorunun marka modelini ve yazsaydın bize daha yardımcı olmuş olurdun.
Kayış boyunda 1 mm fark önemli değil.bahsettiğin titreşimi yapmaz
Kayış enindeki ölçü önemlidir..
Tabi kayışın kalitesi de salınım içinde önemli ..Ne marka kayış taktığını yazmamışsın..

Varyatör mili üzerinde derken arka varyatörü mü kastettin.?
Benim açtığım varyatörler de böyle bir yüzük görmedim..
Sadece ön varyatörde hareketli kasnağın üzerinde gidip geldiği ve krank mili üzerindeki metal yüzük var..

Ahmet Erşen
Bostanlı . İZMİR
Piaggio X 9 250 / 2007
Mondial ZAT 150 XL
A Rh + / 1949

Cvp: Varyatör kayışı Problemleri Nedenleri ve Çözümleri 30 Eki 2015 22:25 #33934

• dyilmaz
  • Kullanıcı
Arkadaslar benim scooterin orijinal kayis olcusu 18.3 x 775. Gecenlerde tamirciye gidip kayis istedim bu olcude kayis bulamadi ve 18.3 x 776 verdi ve bu olur dedi. Bu yeni kayisi taktim anormal derece titresim yapti. Acaba yanlis mi taktim deyip sokup tekrar taktim kayis yine titresim yapti. Eski kayis bu kadar titresmiyor. Sorun ne olabilir acikcasi anlayamadim. 775 ile 776 arasindaki fark eger sadece 1 mm ise bu kadar fark olurmu? Elastiklik dereceleri farkli olabilir diye dusunuyorum ama bundan emin degilim. Bu konuda bilgisi olan var mi acaba?
Ikinci sorum: Varyator mili uzerine sert plastige benzer bir aralama contasi (spacer) koymuslar. Kayisin yarim santim kadari bu parcanin uzerinde donuyor. Bu parca pek cok scooterda yok. Ve ne ise yaradigini anlamadim. Bunun ne ise yaradigini bilen varmi acaba? Resmini ilisikte gonderiyorum.
Ekler:
  • image.jpeg (16KB)
  • Sayfa:
  • 1
  • 2
  • 3
Yetkililer: atezer, Ahmet Erşen
Forum
Scooter Teknik Servis
Teknik Bilgiler
Scooter Varyatör - CVT
Varyatör kayışı Problemleri Nedenleri ve Çözümleri
Sayfa oluşturma zamanı: 0.090 saniye
Sistem Kunena Forum
scooterodul

Scooter Bilgi Forumu

Türkiye Scooter Motosikletleri Bilgi Platformu (kuruluş Aralık 20, 2009) Scooter Motosikletler Hakkında Bilmek istediğiniz herşey Scooter
PageRank Checking Icon
Hobiler Taşıt
CopyrightBar.comTurkeyCopyRightBar.comCopyright Scooter Bilgi Forumu - 2016 - . All rights reserved.
Designed by Scooter Bilgi Forumu