Hoş geldiniz,
Ziyaretçi
|
|
Yuzuk gonderdiginiz resimde soldan ikinci gordugumuz mile uzerine takili. Ve soldan ucuncu diske yakin pozisyonlandirilmis. Yani kayisin bir kismi bu yuzugun uzerine basiyor. yeni kayis olculerinde gordugumuz ucuncu rakam 28 nedir onu anlayamadim. Dis acisimidir acaba? Dis acisi farkli ise acaba kayis vibrasyon yaparmi? Yeni kayistaki vibrasyon bos calismada goruluyor gaza basinca vibrasyon yok oluyor. Ilginiz icin size cok tesekkur ediyorum.
|
Sadece Kayıtlı kullanıcılar yazı yazabilir.
|
|
Pardon Creco ithalatcinin ismiymiz. Bu ambalajinda yazan isimdi. Kayista Bando vs belt 766 18.3 28 yaziyor. Orijinal kayisa tekrar baktim 775 x 18.3 imis. Yani arada 9 mm fark var 1 mm degil.
|
|
|
Cok tesekkurler. Orijinal kayis uzerinde Mitsuboshi yaziyor, yeni kayisin markasi ise Creco. Uzerinde made in japan yaziyor. Scooter'im Peogeot Vivacity 3, 25 km ile sinirlandirilmis. (Yurtdisinda yasiyorum ) Burada her sey pahali o nedenle kendi isimi kendim gormeye calisiyorum. Bir de servise para versen bile 5 dk.lik isi yapmiyor, scooter'i birakacaksin diyorlar. O halka icin belki varyator ifadesi yanlis olabilir. Debriyaj desem belki daha dogru olurdu. 6 tane ici delikli donen kucuk silindirlerin ortasinda olan mil uzerine koymuslar. Kayisin bir bolumu bunun uzerinde dondugu icin kayisa zarar verebilir diye dusunuyorum. Belki hiz sinirlamasi icin konmus olabilir. Bu parcayi cikarmak daha dogru olur diye dusundum.
|
|
|
Yılmaz , aramıza hoş geldin.. Motorunun marka modelini ve yazsaydın bize daha yardımcı olmuş olurdun. Kayış boyunda 1 mm fark önemli değil.bahsettiğin titreşimi yapmaz Kayış enindeki ölçü önemlidir.. Tabi kayışın kalitesi de salınım içinde önemli ..Ne marka kayış taktığını yazmamışsın.. Varyatör mili üzerinde derken arka varyatörü mü kastettin.? Benim açtığım varyatörler de böyle bir yüzük görmedim.. Sadece ön varyatörde hareketli kasnağın üzerinde gidip geldiği ve krank mili üzerindeki metal yüzük var.. |
Ahmet Erşen
Bostanlı . İZMİR Piaggio X 9 250 / 2007 Mondial ZAT 150 XL A Rh + / 1949
|
|
Arkadaslar benim scooterin orijinal kayis olcusu 18.3 x 775. Gecenlerde tamirciye gidip kayis istedim bu olcude kayis bulamadi ve 18.3 x 776 verdi ve bu olur dedi. Bu yeni kayisi taktim anormal derece titresim yapti. Acaba yanlis mi taktim deyip sokup tekrar taktim kayis yine titresim yapti. Eski kayis bu kadar titresmiyor. Sorun ne olabilir acikcasi anlayamadim. 775 ile 776 arasindaki fark eger sadece 1 mm ise bu kadar fark olurmu? Elastiklik dereceleri farkli olabilir diye dusunuyorum ama bundan emin degilim. Bu konuda bilgisi olan var mi acaba?
Ikinci sorum: Varyator mili uzerine sert plastige benzer bir aralama contasi (spacer) koymuslar. Kayisin yarim santim kadari bu parcanin uzerinde donuyor. Bu parca pek cok scooterda yok. Ve ne ise yaradigini anlamadim. Bunun ne ise yaradigini bilen varmi acaba? Resmini ilisikte gonderiyorum.
Ekler:
|
|